Nieuws

15 maart ALV in Utrecht

Share This:

Op 15 maart heeft de VIM een nieuwe ALV uitgeschreven. Alle leden zijn van harte welkom.

>> Lees meer

Nieuw! Studiedag voor praktijkonderwijs en VMBO

Share This:

Speciaal voor onderwijsprofessionals binnen het praktijkonderwijs en het VMBO organiseren we een studiedag 'Pedagogische en didactische aspecten van leerlingen met downsyndroom in het voortgezet regulier onderwijs'.

Een zeer interessante dag met naast kennisoverdracht over Dysfatische ontwikkeling (Jettie Buma) en Denkstimulering (Floor van Loo) ook ruim de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

>> Lees meer

Bildung Speciaal

Share This:

Vrijdag 19 januari waren Bertien van de Kerk en Hilde de Haan bij de boekpresentatie van Bildung Speciaal. Een mooi boek met ervaringsverhalen van mensen in het (speciaal) onderwijs. Trijntje de Wit heeft ook 2 verhalen hiervoor geschreven. In onderstaande video vertelt ze hierover en ook over het ontstaan van de VIM.

VIM met SDS om de tafel

Share This:

Dinsdag hebben de VIM en de SDS in Zwolle gesproken over hun beider werkzaamheden en toekomstplannen. Zeer inspirerend. Beide organisaties gaan de komende tijd nadenken over mogelijke gezamenlijke activiteiten op het gebied van downsyndroom en onderwijs.

Dysfatische ontwikkeling Eindhoven Wachtlijst

Share This:

De 3-daagse cursus Dysfatische ontwikkeling in Eindhoven is nu ook VOL. Wel kunt u zich nog aanmelden voor de wachtlijst.

ALV geannuleerd

Share This:

Gisteren was de uiterste aanmeldingsdatum voor de ALV met de voorstelling Drs.Down.
Helaas hebben we met maar 1 aanmelding de hele actie moeten annuleren.

Zoals we al langer merken werkt een vereniging niet meer zoals vroeger. Mede door internet hebben mensen steeds minder behoefte om deel te nemen aan een vereniging.

De studiedagen en advies van de VIM lopen erg goed dus we gaan zeker door, maar gaan ons wel bezinnen over de vorm voor de toekomst. De denktank-avond vorige week was hiervoor een eerste aanzet.

Denktankavond

Share This:

Dinsdag 7 november hebben we een denktankavond georganiseerd met professionals en ouders. Doel van deze avond was om met elkaar van gedachten te wisselen de toekomst van de VIM, Passend onderwijs en speciaal onderwijs.

Het werd een nuttige, interessante discussie. We zullen de komende tijd een aantal zaken verder gaan uitwerken.

Wilt u ook meedenken over de VIM en onze rol binnen Passend onderwijs? Laat het ons weten. hdehaan@vim-online.nl

Lees hier de evaluatie van de avond.

In de evaluatie wordt verwezen naar een artikel van Hans Schuman in het tijdschrift van Orthopedagogiek. Hoewel misschien iets verouderd geeft het een mooie analyse van de ontstaansgeschiedenis van Passend Onderwijs en maakt ook een brug naar inclusief onderwijs.

ALV 2017 zeer feestelijk

Share This:

De Algemene Ledenvergadering van dit jaar zal plaatsvinden op vrijdag 1 december in Stadstheater De Kom in Nieuwegein.

Omdat de VIM dit jaar 30 jaar bestaat hebben we dit jaar een feestelijke aanbieding voor alle leden die de ALV bezoeken.

Lees meer >>

Digitale facturering

Share This:

Vorige week zijn de eerste facturen digitaal verstuurd. Het ging hierbij om de herinneringen van de contributie en facturen van de eerste 2 studiedagen. We hopen hiermee kosten en het milieu te sparen.
Belangrijk is dan natuurlijk wel dat onze ledenadministratie wat betreft de mailadressen up-to-date is. Dat lijkt redelijk goed het gaan.

Graag verzoeken we alle leden wijzigingen in huisadres of mailadres aan ons door te geven.
Dit kan eenvoudig via een mailtje aan ledenadministratie@vim-online.nl

 

Nieuwe provider

Share This:

Vorige week zijn we overgegaan naar een andere provider. Helaas is dat niet geheel vlekkeloos gegaan. Enkele mailberichten zijn verloren gegaan. Mocht u geen antwoord krijgen op een verstuurde mail, neem nogmaals contact met ons op.

Alles draait weer naar behoren.

Onze excuses voor eventuele overlast.