Nieuws

ALV geannuleerd

Share This:

Gisteren was de uiterste aanmeldingsdatum voor de ALV met de voorstelling Drs.Down.
Helaas hebben we met maar 1 aanmelding de hele actie moeten annuleren.

Zoals we al langer merken werkt een vereniging niet meer zoals vroeger. Mede door internet hebben mensen steeds minder behoefte om deel te nemen aan een vereniging.

De studiedagen en advies van de VIM lopen erg goed dus we gaan zeker door, maar gaan ons wel bezinnen over de vorm voor de toekomst. De denktank-avond vorige week was hiervoor een eerste aanzet.

Denktankavond

Share This:

Dinsdag 7 november hebben we een denktankavond georganiseerd met professionals en ouders. Doel van deze avond was om met elkaar van gedachten te wisselen de toekomst van de VIM, Passend onderwijs en speciaal onderwijs.

Het werd een nuttige, interessante discussie. We zullen de komende tijd een aantal zaken verder gaan uitwerken.

Wilt u ook meedenken over de VIM en onze rol binnen Passend onderwijs? Laat het ons weten. hdehaan@vim-online.nl

Lees hier de evaluatie van de avond.

In de evaluatie wordt verwezen naar een artikel van Hans Schuman in het tijdschrift van Orthopedagogiek. Hoewel misschien iets verouderd geeft het een mooie analyse van de ontstaansgeschiedenis van Passend Onderwijs en maakt ook een brug naar inclusief onderwijs.

ALV 2017 zeer feestelijk

Share This:

De Algemene Ledenvergadering van dit jaar zal plaatsvinden op vrijdag 1 december in Stadstheater De Kom in Nieuwegein.

Omdat de VIM dit jaar 30 jaar bestaat hebben we dit jaar een feestelijke aanbieding voor alle leden die de ALV bezoeken.

Lees meer >>

Digitale facturering

Share This:

Vorige week zijn de eerste facturen digitaal verstuurd. Het ging hierbij om de herinneringen van de contributie en facturen van de eerste 2 studiedagen. We hopen hiermee kosten en het milieu te sparen.
Belangrijk is dan natuurlijk wel dat onze ledenadministratie wat betreft de mailadressen up-to-date is. Dat lijkt redelijk goed het gaan.

Graag verzoeken we alle leden wijzigingen in huisadres of mailadres aan ons door te geven.
Dit kan eenvoudig via een mailtje aan ledenadministratie@vim-online.nl

 

Nieuwe provider

Share This:

Vorige week zijn we overgegaan naar een andere provider. Helaas is dat niet geheel vlekkeloos gegaan. Enkele mailberichten zijn verloren gegaan. Mocht u geen antwoord krijgen op een verstuurde mail, neem nogmaals contact met ons op.

Alles draait weer naar behoren.

Onze excuses voor eventuele overlast.

Studiedag over VO verzet

Share This:

De studiedag over het voortgezet onderwijs van vrijdag 24 november is verzet naar vrijdag 17 november. De VIM gaat deelnemen aan Het Congres, over onderwijs aan kinderen die extra begeleiding en ondersteuning nodig hebben,  op 24 november in Papendal.

Studiedag Jonge Kleuter is VOL

Share This:

De studiedag over de jonge kleuter met downsyndroom van vrijdag 29 september is VOL!

Er is erg veel belangstelling voor deze dag. We zullen een wachtlijst instellen. Bij voldoende belangstelling zullen we dit jaar nog een 2e dag organiseren. Heeft u daar belangstelling voor, wilt u zich dan aanmelden voor de wachtlijst? Zo kunnen we een inschatting maken of een 2e dag  haalbaar is.

Contributie 2017-2018

Share This:

Het verenigingsjaar van de VIM loopt van 1 augustus t/m 31 juli. Ouders betalen contributie om lid te zijn. Deze week zijn de facturen voor de contributie verstuurd. Deze zullen zaterdag 26 augustus bij iedereen binnen zijn. Wij zouden het erg waarderen als iedereen de factuur op tijd zou voldoen. Elke jaar zijn we veel tijd kwijt aan de administratie en het versturen van herinneringen. Als vrijwilligersorganisatie is onze tijd beperkt en die besteden we graag aan zaken die echt belangrijk zijn: Goed geïntegreerd onderwijs aan leerlingen met downsyndroom.

Laatste nieuwsbegrip van dit schooljaar

Share This:

Zojuist hebben we de opdrachten bij Nieuwsbegrip van week 28 online geplaatst. Dit is de laatste van dit schooljaar.

Veel dank voor Jenny Blaak voor het wekelijks aanpassen van Nieuwsbegrip.

Dysfatische ontwikkeling Utrecht is VOL

Share This:

De cursus Dysfatische ontwikkeling in Utrecht is al weer vol. Erg leuk natuurlijk al deze belangstelling. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst, soms krijgen van nog annuleringen.

Voor de cursus in Eindhoven hebben we nog enkele plaatsen beschikbaar.