Dysfatische ontwikkeling

Share This:

Datum: vrijdag 9 november, 30 november 2018 en 18 januari 2019 VOL!

Bij veel belangstelling wordt er in het voorjaar eventueel nog een 2e cursus georganiseerd. Ook zijn we bezig met het ontwikkelen van een cursus in Antwerpen.

Tijd: 10:00 – 15:30 uur, inloop vanaf 09:30 uur
Plaats: BCN Utrecht Daltonlaan. routebeschrijving
Omschrijving: Kinderen met downsyndroom ontwikkelen zich trager dan andere kinderen. De spraak-taalontwikkeling loopt meestal het verst achter. Het taalbegrip is meestal veel beter dan de zelf geproduceerde spraak. ‘’Er zit veel meer in dan eruit komt ’’; is een veel gehoorde opmerking. En dat klopt!

Naast de stimulering van de spraak-taal ontwikkeling, met behulp van op jonge leeftijd leren lezen, zal deze dag uitgebreid woorden ingegaan op de invloed van de spraak op de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling en het gedrag van kinderen met downsyndroom. Deze driedaagse cursus wordt twee keer gegeven op verschillende locaties. Een belangrijk onderdeel van de cursus is het toepassen van de opgedane kennis in praktijkopdrachten. Dit vergt enige tijdsinvestering.

Voor deze cursus zullen we accreditatie gaan aanvragen voor logopedisten en ergotherapeuten. Het is nog niet zeker of deze wordt toegekend.

Kosten: VIM ouders: 195 euro
SDS ouders: 285 euro
Professionals: 450 euro