Nieuws

Corona

Share This:

In verband met de corona-crisis hebben we de studiedag van vrijdag 27 maart geannuleerd.

Nieuwtjes

Share This:

Zoals u wellicht hebt gemerkt versturen wij als VIM geen nieuwsbrieven meer. Maar hoe komt al het nieuws dan bij u? Nu we samen zijn gegaan met de Stichting Downsyndroom verlopen alle informatiestromen ook via de SDS. Graag houden we u op de hoogte via de SDS nieuwsbrief, De Down+Up en Facebook.

Als donateur van de SDS kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief via de link links op www.downsyndroom.nl
U ontvangt dan automatisch elk kwartaal de Down+Up.

Nieuwsbegrip weer beschikbaar

Share This:

Helaas is het de afgelopen tijd niet gelukt wekelijks de aangepast opdrachten bij Nieuwsbegripb AA-alfa te plaatsen.
Vanaf heden (15 oktober) zal weer wekelijks, meestal op dinsdag, de nieuwste versie online worden geplaatst.
Deze aangepaste opdrachten zijn alleen beschikbaar voor leden van de VIM/SDS en mogen alleen gebruikt worden in combinatie met een officiële licentie van Nieuwsbegrip.

>> Lees verder

17 januari studiedag Seksualiteit

Share This:

Begin dit jaar hadden we voor het eerst weer een studiedag over seksualiteit. Dit was een groot succes en van meerdere kanten kregen we de vraag deze dag nogmaals te organiseren.

We hebben 2 mooie sprekers gevonden om op vrijdag 17 januari 2020 met ouders en professionals  in gesprek te gaan over seksualiteit en jongeren met een beperking.

Lees hier meer over de inhoud van de studiedag.

Studiedag VSO verzet naar 27 maart 2020

Share This:

Aan het eind van een schooljaar maken we altijd het nieuwe programma van de studiedagen. We plannen dagen in en zoeken sprekers daarbij. Af en toe hebben we een goede spreker gevonden maar kan deze niet op de specifieke datum. Gelukkig is onze locatie BCN erg flexibel en kunnen we meestal de dag nog verzetten. Zo is net de studiedag voor het Voorgezet Speciaal Onderwijs verzet van 20 maart 2020 naar 27 maart 2020.

Ondersteuningsles voor jongeren

Share This:

Jongeren met DS verlaten het onderwijs steeds eerder. De meesten zijn net 18 jaar als ze klaar zijn met speciaal onderwijs of praktijkschool. Maar zijn ze dan ook uitgeleerd. Veel ouders denken van niet en zoeken naar mogelijkheden om naast werk de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van hun kind te blijven stimuleren.

Klazien Steen, oud-voorzitter van de VIM, geeft al een aantal jaren ondersteuningsles aan jongeren met een beperking. In de Down+Up van de zomer stond een artikel over haar ervaringen.

Op zaterdag 16 november geeft ze een workshop over de gedachte achter en inhoud van deze lessen.

Lees hier de flyer van de workshop en geef ik op via ksteen@denksterk.nl

Wachtlijst studiedag ‘de jonge kleuter’

Share This:

Er is wederom erg veel belangstelling voor de studiedag 'De jonge kleuter met downsyndroom' op vrijdag 27 september. De studiedag is nu vol maar u kunt zich nog wel aanmelden voor de wachtlijst. Graag zelfs want bij voldoende belangstelling organiseren we een 2e dag.

 

Wachtlijst voor 3-daagse Dysfatische ontwikkeling

Share This:

De 3-daagse cursus Dysfatische ontwikkeling was wederom heel snel vol. Bij voldoende belangstelling gaan we in het voorjaar nog een extra cursus organiseren. Ben je geïnteresseerd? meld je dan aan voor de wachtlijst. Dan ontvang je als eerste de data van de nieuwe cursus.

Programma 2019-2020

Share This:

Er is weer druk gewerkt aan het nieuwe studiedagenprogramma van schooljaar 2019-2020. Veel studiedagen komen volgend schooljaar weer terug. Er zijn nog ideeën voor meer studiedagen, die zullen we tzt inplannen en bekend maken.

In september starten we met een studiedag voor de peuters en de kleuters. Dat is kort na de zomervakantie dus geef u bij voorkeur op al voor de zomer.

Dysfatische ontwikkeling Eindhoven geannuleerd

Share This:

De extra 3-daagse cursus Dysfatische ontwikkeling in Eindhoven hebben we helaas moeten annuleren. We hadden te weinig deelnemers om de cursus haalbaar maar ook interessant voor de deelnemers te maken.

Binnenkort gaan we weer aan de slag met het cursusprogramma van schooljaar 2019-2020. De cursus Dysfatische ontwikkeling zullen we zeker weer inplannen.