Echt meedoen in de onderbouw: op naar groep 3

Share This:

Datum: vrijdag 16 november 2018
Tijd: 10:00 – 15:00 uur, inloop vanaf 09:30 uur
Plaats: BCN Utrecht Daltonlaan. routebeschrijving
Omschrijving: De kleuter met downsyndroom “kleutert” langer dan de doorsnee kleuter. Het doel van de kleuterperiode is onder meer om voorbereid te worden op de schoolse vaardigheden die de leerling gedurende de verdere schoolperiode steeds meer nodig zal hebben. Daarnaast ontwikkelt de kleuter ook sociale vaardigheden die noodzakelijk zijn voor zijn verdere ontwikkeling.

De ontwikkeling en stimulering van de spraak/taal blijft belangrijk in deze fase. Annelies Vriends, logopediste  met jarenlange ervaring met het begeleiden van kinderen met downsyndroom, zal deze dag een presentatie geven. Daarnaast zal de goodpractice weer ruimschoots aanbod komen.

Karin de Geeter werkzaam als orthopedagoog bij De Geeter en Munsterman http://www.degeeterenmunsterman.nl/over-ons is moeder van een zoon  van bijna zeven jaar die regulier onderwijs volgt. Vanuit haar achtergrond zal ook zij ongetwijfeld een betekenisvolle bijdrage leveren aan deze dag.

Tot slot zal Florianne Rademaker Msc van de faculteit gedragswetenschappen van de RijksUniversiteit Groningen het onderzoek rondom de acceptatie van kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte toe lichten.
Ze zal uitgebreid vertellen over het voor het onderzoek speciaal ontwikkelde lespakket Iedereen hoort erbij!  Dit lespakket is gericht om de sociale acceptatie van kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte te verbeteren. Voor leerkrachten van kleuters zeer de moeite waard. Kijk hier voor meer informatie

Kosten: VIM-ouders: € 65
VIM-professionals: € 150
SDS-ouders: € 95

Aanmelden!