De peuter met downsyndroom

Share This:

Datum: vrijdag 20 september 2019
Tijd: 9:30 – 15:30 uur, inloop vanaf 09:00 uur
Plaats: BCN Utrecht Daltonlaan. routebeschrijving
Omschrijving: Zo’n 80 % van de kinderen met downsyndroom in de leeftijd 0-4 jaar gaat naar de reguliere kinderopvang of peuterspeelzaal. Deze voorschoolse periode is van groot belang voor een goede overgang naar de basisschool. Door stil te staan bij het gebruik van spel en het belang van communicatie proberen we de ontwikkeling van het jonge kind met downsyndroom zo optimaal mogelijk te stimuleren. De inzet van Early Intervention (vroegtijdige interventie) is hierbij van groot belang. We staan deze dag stil bij het belang van de vroege inclusie van kinderen met downsyndroom en de rol van de begeleiding hierbij.
Een dag bij uitstek geschikt voor jonge ouders en medewerkers uit de kinderopvang en peuterspeelzaal.
Sprekers: Hilde de Haan: Projectmanager studiedagen, ouder en pedagoog
Hilde zal ingaan op de specifieke ontwikkeling van de peuter met downsyndroomRegina Lamberts: directeur SDS (Stichting Downsyndroom)
Regina zal u meer vertellen over het belang van Early InterventionRenske Douwes-Dekker: Stichting praten met je handen (kindergebaren Lotte en Max)
Renske zal het belang van communicatie met behulp van gebaren introduceren. Een methode die in elke kleuterklas geïmplementeerd kan worden.
Kosten: Ouders: € 95
Professionals: € 195
Donateurs van de SDS/VIM krijgen 20% korting op bovenstaande prijzen.
Word donateur!

Aanmelden!