Een kind met downsyndroom in de klas

Share This:

Deze dag is VOL. U kunt zich via het aanmeldformulier nog wel aanmelden voor de wachtlijst.

Datum: vrijdag 14 juni 2019
Tijd: 10:00 – 15:00 uur, inloop vanaf 09:30 uur
Plaats: BCN Utrecht Daltonlaan. routebeschrijving
Omschrijving: De dag is bedoeld voor leerkrachten en ouders die komend schooljaar een kind met downsyndroom in de klas krijgen. Waar moet u als leerkracht nu rekening mee houden? Denk hierbij bijvoorbeeld aan vertraagde informatieverwerking, afwezigheid van innerlijke spraak, visueel versus auditieve instructie. De tips en trucs zullen hopelijk zorgen voor een flitsende start volgend schooljaar.

Voorafgaand aan de studiedag zullen alle deelnemers een vragenlijst ontvangen. Naar aanleiding van deze lijsten zullen we de studiedag zoveel mogelijk op maat inrichten.

Sprekers: Emiel van Doorn van de stichting Stibco vertelt over inclusief onderwijs voor kinderen met downsyndroom.

Regina Lamberts, directeur van de SDS, zal aandacht besteden aan de essentie van goede begeleiding van leerlingen met downsyndroom. Zij zal met name stilstaan bij het specifieke gedrag van leerlingen met downsyndroom en de invloed en mogelijke interventies van de omgeving op dit gedrag.

Klazien Steen (oud voorzitter van de VIM en werkzaam bij Denksterk) zal een inleiding verzorgen over het uitgangspunt van Feuerstein dat iedereen kan leren denken en iedereen kan leren leren. Als oud leerkracht, rt-er en ib-er op de basisschool is Klazien al meer dan 15 jaar werkzaam als docent pedagogiek/didactiek op het MBO in Zwolle. Zij is daarnaast één van de initiatiefnemers van de integratieklas in Dedemsvaart en thans begeleidt zij wekelijks een groep van 8 jongvolwassenen met downsyndroom in het stimuleren van hun cognitieve vaardigheden.

Kosten: VIM-ouders: € 65
VIM-professionals: € 150
SDS-ouders: € 95
Ervaringen vorig jaar:

"Super interessante dag": intern begeleider
"Veel voorbeelden uit de praktijk": leerkracht
"Duidelijke praktische informatie": ambulant begeleider

Aanmelden voor de wachtlijst!