Informatiegidsen

Share This:

VIM geeft 2 informatiegidsen uit; Droom van Down en Ups&Downs.

Droom van Down
droomvandown2015De Droom van Down is een informatiegids voor het basisonderwijs. De eerste gids is uitgegeven in het najaar van 2008. Sinds die tijd is er veel verandert. Tijd voor een nieuwe editie van Droom van Down. In deze hernieuwde uitgave (zomer 2015) willen we (toekomstige) leerkrachten, schoolleiders, zorgcoördinatoren, ouders en iedereen die verder professioneel betrokken is bij de aanmelding en het doceren van een leerling met downsyndroom, nuttige, inspirerende en up to date informatie geven. In de gids worden 4 kinderen geïnterviewd in verschillende groepen van het basisonderwijs.

Ups & Downs
Ups_downsDe Ups & Downs is een praktische informatiegids voor het voortgezet onderwijs. Een brochure met duidelijke, heldere en inspirerende informatie over de onderwijsmogelijkheden van een leerling met downsyndroom. De interviews met ervaringsdeskundigen, ouders en kinderen geeft een goed beeld van de dagelijks praktijk. Deze verhalen laten zien dat jongeren met downsyndroom heel goed in staat zijn onderwijs te volgen binnen het regulier voortgezet onderwijs.

De gids is uitgegeven in 2011. Begin 2019 verwachten we een herziene uitgave. Met onderstaande link kunt u de gids downloaden.
Download Ups&downs

Gidsen bestellen!